Vasodilating DEBUSSY THERMODERMIE

 

De Thermodermie Debussy ® bestaat sinds 2005.

Het betreft een innoverende spitstechniek, een milde therapeutische discipline, die geen enkel risico inhoudt maar die wel onvoorstelbaar efficiënt de vetten aanpakt.

Thermodermie bevordert zowel het geestelijk als het lichamelijk welzijn.

Het mechanisme van de biologische werking van de DEBUSSY machine berust op het stimuleren van metabolische uitwisselingen tussen de cellen dat de microcirculatie, de energetische activiteit en de normale vermenigvuldiging van de ischemische cellen van het aangetaste weefsel aanzwengelt.

Deze therapie mikt op het aangetaste orgaan, in een logische optiek van heling, zonder enig neveneffect, in tegenstelling tot bepaalde ontstekingswerende en pijnstillende middelen die enkel de symptomen behandelen.

De krachtige afwisselende aanzuiging door de hulpstuk van de machine masseert actief, doorbreekt de lipideketens, zwengelt de bloedsomloop weer aan en ontstopt de weefsels.

De zuigkracht activeert de bloedsomloop ongeveer 4 uur lang, werkt in op de afzet van cellulitis door de herstelde bloedvoorziening van de vetcellen, verwijdert de gifstoffen die vrije radicalen meebrengen en activeert de circulatie van het lymfestelsel, Dit afwisselend aanzuigen stimuleert de veneuze retour en beperkt oedeem.

Wat de moleculen betreft, dringt de infraroodstraling diep in de weefsels in. Ze stimuleert het celmetabolisme en het celmembraan, activeert de neuro-hormonale factoren en het immuunsysteem.

De huid, het onderhuids weefsel en de spieren slorpen 20-30% van de straling op. De beenderweefsels nemen ongeveer 50% voor hun rekening en de parenchymateuze (werkzame)

weefsels absorberen de rest van de straling.

Dit procédé wordt echter niet enkel gebruikt voor de behandeling van cellulitis, want het heeft een verdovend en kalmerend effect en neemt pijn weg.

De infrarood straling werkt antioxiderend en anti-inflammatoir. Voor de spieren bevordert de infraroodstraling het ontspannen van de spieren en draagt bij tot de verlichting van gewrichtspijn.

Het procédé wordt toegepast in de reumatologie, de traumatologie, de dermatologie (ischias, stijve schouders en nek, menopauzesyndroom, reumapijn en halspijn, rugpijn, pijnlijke maandstonden, afkoeling, grieperigheid enz…)

 

Schoonheid – Gezondheid – Welzijn door het natuurlijk activeren van de basisfunctie van het lichaam….Dit zijn enkele kernwoorden die de filosofie van Debussy-methode perfect weergeven.

 

5 achtereenvolgende sessies van elk 40 minuten

€ 250